Dykning

Om dykning

Nakskov Dykkerklub er en sammenslutning mellem Dykkerklubben Søstjernen og Nakskov Dykkerklub.

Dansk Sportsdykker Forbund, der repræsenterer langt de fleste sportsdykker klubber i Danmark, er tilsluttet verdensforbundet for undervandsaktiviteter, også kaldet CMAS

Vores medlemskab af CMAS betyder, at vi er underkastet visse internationale sikkerhedsbestemmelser, men det betyder også, at et sportsdykker bevis udstedt af Nakskov Dykkerklub er internationalt gyldigt.

Nakskov Dykkerklub er åben for alle dykkere med internationale beviser som feks. Padi, SSI, Naui og selvføgelig CMAS.

Klubben tilbyder

Nakskov Dykkerklub byder på mere end blot godt fællesskab:

Uddannelse

Med et instruktørhold på tre, kan Nakskov Dykkerklub tilbyde undervisning i følgende kurser:

  • CMAS 1-stjernet
  • CMAS 2-stjernet
  • CMAS 3-stjernet
  • CMAS Nitrox

Se mere under Uddannelse

NITROX

I 2010 har klubben indkøbt et avanceret kontinuerligt Nitorx mixer anlæg. Anlægget består af en kontroller med en trykfølsom skærm til betjening og styring af anlægget. På skærmen kan bla. aflæses aktuelle værdier for den aktuelle fyldning (EANx, MOD, Tryk m.m.), kurve grafik for nøjagtighed og evt. afvigelser fra de ønskede fylde værdier, knapper for Start og Stop af anlæg, fejl visninger i klar tekst og meget, meget mere.

Der er brugerbetaling på fyldning af NITROX.

Fri luftpåfyldning

I forbindelse med vores klublokale har vi en Bauer kompressor som leverer 140 l/min. Kompressoren er en ældre sag fra 1976, men er løbende renoveret og udstyret med automatisk vandudladning, overvågning af filterskift samt autostop.

Luftpåfyldning er gratis for medlemmer af Nakskov Dykkerklub.

Svømmehal

I vinterhalvåret har man mulighed for at benytte Nakskov svømmehal til motion og træning. Udover almen vandtilvænning består træningen af optimering af ens balance samt gentagende indøvnings øvelser af de forskellige procedurer.

Hurtig dykkerbåd

En Prosafe båd udstyret med en 60 HK Yamaha påhængsmotor bringer hurtigt dykkerne ud hvor der skal dykkes. Klubben har desuden en trailer til denne båd således at den nemt kan transporteres.

Mobil kompressor

I forbindelse med dyknining langt fra "hjemmet" har vi en benzin-drevet Poseidon kompressor.